[slider id='43' name='HomeSlider' size='full']

.
.
.

elkom op de website van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen.

,

In haar lange geschiedenis heeft onze vereniging mensen uit binnen- en buitenland samengebracht die het boek een warm hart toedragen: vooraanstaande geleerden en bekende bibliofielen, maar ook ‘gewone’ liefhebbers van het boek.

De Vereniging van Antwerpse Bibliofielen stelt zich ten doel de bibliofilie en de studie van de geschiedenis van het boek en de prentkunst in Vlaanderen te bevorderen. Daartoe geeft zij onder meer het tijdschrift De Gulden Passer uit, dat zijn lezers op de hoogte houdt van de recente ontwikkelingen in de boekwetenschap. Ook organiseert de vereniging excursies naar bibliotheken in binnen- en buitenland.

Kijk even rond op deze website om ons beter te leren kennen.
In onze agenda vindt u evenementen, congressen, beurzen, seminars en lezingen die wij of andere verenigingen en instituten organiseren.
De webshop bevat een uitgebreid aanbod aan exemplaren van De Gulden Passer, artikelen eruit en diverse andere uitgaven.
Nog geen lid van onze vereniging? Wij verwelkomen u graag, ook als u géén Antwerpenaar bent!
En hebt u vragen? Neem dan even contact op.

Wij werken prettig samen met:

VMPM
HLH
VWB
MPM
Biblio
WEG
Biblio
MEDinART

© 2019 Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer: Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website. Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd). Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag. Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje. Dank voor de medewerking!