Hier komt binnen de webwinkel van De Gulden Passer

Ondertussen stellen we u het nieuwste boek voor van ons bestuurslid prof. dr Hubert Meeus:

Prof. Dr Hubert Meeus:
Onderzoeksvaardigheden in de letteren en de boekgeschiedenis.

Onderzoeksvaardigheden

Gedegen onderzoekers hebben niet alleen kennis nodig, ze moeten ook de juiste vaardigheden beheersen. Dit boek biedt in de eerste plaats een introductie in de basispraktijk van het wetenschappelijk onderzoek voor studenten in de letteren en de boekgeschiedenis, en verder voor iedereen die onderzoek wil uitvoeren in de cultuurwetenschappen. Het presenteert de opeenvolgende stappen in een onderzoek van de keuze van het onderwerp tot de publicatie van de resultaten met een leidraad voor het verzamelen van informatie en het kritisch evalueren van de bronnen. Wie begrijpt hoe bibliotheken, bibliografieën en internet functioneren, kan ze ook efficiënter gebruiken. Het hoofdstuk over boekgeschiedenis leert hoe de talrijke materiële aspecten van het handgedrukte boek te interpreteren.

Om de weg te vinden in de huidige overvloed aan informatiebronnen is het belangrijk om te beschikken over de nodige kennis, vaardigheden en attitudes om ze op een deskundige en efficiënte manier te gebruiken. Vrijwel iedereen die informatie zoekt, raadpleegt Google, nochtans zijn er nog talrijke mogelijkheden om meer en betere informatie te verkrijgen en dat niet alleen via internet.

Zowel beginnende als ervaren onderzoekers in de humane wetenschappen die kiezen voor een modern interdisciplinair perspectief, zullen met dit boek ongetwijfeld hun voordeel kunnen doen.

 

Biografie

Prof. dr. Hubert Meeus is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen. Hij doceert vroegmoderne Nederlandse literatuur, theatergeschiedenis en boekgeschiedenis en heeft talrijke publicaties over deze vakgebieden op zijn naam. Tevens is hij bestuurslid van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen.

 

Meeus, Onderzoeksvaardigheden in de letteren en de boekgeschiedenis.
Oud-Turnhout & ‘s-Hertogenbosch: Gompel & Svacina, 2020. 346 blz. ISBN 978-94-6371-255-2, € 34,90.

Bestellen: www.gompel-svacina.eu | info@gompel-svacina.eu  of in de betere boekhandel

Wij werken prettig samen met:

VMPM
HLH
VWB
MPM
Biblio
WEG
Biblio
WEG

© 2019 Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer: Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website. Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd). Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag. Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje. Dank voor de medewerking!